Избухна голям скандал за шуробаджанащина с мистериозен депутат от ПП и министъра-милионер

парламент

Депутат бил назначен на ръководна длъжност в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГДГВА) към Министерството на транпспорта. Въпреки това той излязъл в неплатен отпуск и останал народен представител. Това обяви на брифинг в Народното събрание (НС) депутатът от „Възраждане“ Николай Дренчев.

Той не каза името на човека, за когото говори, но той бил заместник-председател на парламентарната Комисия по транспорт.

„Този наш колега, без да напусне Народното събрание, се явява на конкурс, кандидатства там и бива избран за директор на дирекция, след което бива назначен на длъжността директор на дирекция, без да напуска Народното събрание, след което си пуска неплатен отпуск и отново идва в Народното събрание“, каза Дренчев.

Това бил пример за нарушение и шуробаджанащина.

Дренчев говорил с колеги от „Продължаваме промяната“ (ПП), които имат нещо общо с авиацията. Правил опит за среща и с транспортния министър Николай Събев, но тя била „любезно отклонена“, уточнява Флагман.бг.

Зам.-председатели на транспортната комисия в парламента са Георги Гвоздейков и „Продължаваме промяна“, Златомира Мострова от ИТН, Росен Желязков от ГЕРБ и Халил Летифов от ДПС.

Предположенията са, че Дренчев е говорил за Георги Гвоздейков, но засега потвърждение няма.