Кралев: Руди Гела крещял и заплашвал служители! Съществуването на ММС зависело от него

радостин василев

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев разказа за заплахи към подчинени от страна на настоящия министър в оставка Радостин Василев.

„Чувам, че гражданинът Радостин Василев, а.к.a. Руди Гела, си е позволил да заплашва преминаващи по коридорите на ММС служители и спортисти, че като станел министър на вътрешните работи щял да ги закрие… Първата му работа щяла да бъде да вкара ГДБОП в ММС – така крещял Руди по коридорите! От него зависело дали ще продължи да съществува Министерство на младежта и спорта, или не. Ако не беше жалко, щеше да бъде смешно!“, коментира депутатът от ГЕРБ в профила си във Фейсбук.

Той подчертава, че отдавна е ясно, че Василев е обявил война на целия спорт.

„Той (почти) успя да го закрие и без да ходи в МВР. Истината е, че спортните клубове в България бедстват. С изготвени договори за финансиране (но не всички подписани) са 925 клуба. С реално изплатени средства са едва 625“, разказва бившият министър.

Той обяснява, че проектите на клубовете по биатлон дори не са разглеждани.

„Първата половина от 2022 година мина, заедно с нея вече са изпълнени и 2/3 от спортния календар. Заради фасоните на Радостин Василев над 300 клуба са получили 0 лева финансиране от държавата – те осигуряват дейността си чрез заеми и кредити. Руди Гела може и да опита да отиде в МВР, за да се пробва да закрие още едно министерство. Но съм убеден, че служителите там няма да търпят върху тях да се упражнява една пиянска дружинка аматьори“, завършва Красен Кралев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории