Скръбна вест! Почина бившият вицепремиер, дипломат и политик Виктор Вълков (СНИМКА)

свещ

На 86-годишна възраст почина бившият вицепремиер, дипломат и политик Виктор Вълков, съобщиха близки на семейството.
Виктор Вълков е роден на 3 април 1936 г. в София. Баща му Георги Вълков е сред водачите на БЗНС, осъден на смърт през 1942 г., предава BulNews.

През 1959 г. Виктор Вълков завършва Машинно-електротехническия институт в София. През 1965 г. става член на БЗНС, което съвпада с вербуването му за агент. От 1973 г. работи в администрацията на Постоянно присъствие на БЗНС. През 1989 г. става секретар на Постоянното присъствие на казионната организация. През 1990 г. е избран за председател на БЗНС и влиза в 7-то Велико Народно събрание като народен представител именно от тази политическа партия.

През лятото на 1990 г. е кандидат за президент, но оттегля кандидатурата си, след като не успява да получи 2/3 от гласовете в парламента.
През декември 1990 г. става зам.-министър-председател в правителството на Димитър Попов, в което е и министър на външните работи. Посланик е в Турция (1993-1998) и Хърватия (2002-2006).

Виктор Вълков е член на Надзорния съвет на „Интернешънъл Асет Банк“ АД от февруари 2007 г., банка приемник на бившата Първа източна международна банка, известна като банката на СИК.
Член е и на Управителния съвет „Машиноекспорт“ АД, посочено като длъжник към Стопанска банка.
Името му се свързваше с генералския кръг „Монтерей”, в който бе и служителят от най-високо ниво в Държавна сигурност Любен Гоцев.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории