Бойко Борисов им разкри схемите: За 2 секунди правят милиони и си купуват Мерцедеси

IMAGE_11952023_40_0

„Ники Грозев заслужаваше да му посветим тази победа“, заяви Бойко Борисов, който благодари на всички, че са се мобилизирали за предсрочните кметски избори в Нова Загора. Той се включи с видео по фейсбук.

ГЕРБ спечели кметските избори на 3 юли. Бившият премиер се среща с новоизбраната кметица на Нова Загора Галя Захариева.

„Имаме ниска избирателна активност и една от причините е машинното гласуване. В секциите с хартия имаме 50-60 на сто избирателна активност, а в секциите с машина има 20 на сто разлика“, обясни тя.

По думите й и засиленото полицейско присъствие – намесата на Бойко Рашков в изборите, също е повлияло на хората, каккто и текущата политическа ситуация в страната.
Въпреки всичко, резултатът е добър, ние се справихме сами със странните коалиции-противници. Резултатът, който ние направихме – 53.5 е по-висок от всички резултати взети заедно на БСП и ПП. Това показва, че хората в нова Загора оценяват това, което ГЕРБ е направила на национално и на регионално ниво. Хората смятат, че само ние сме хоата, които можем да правим добри неща, посочи Захариева.

Борисов коментира:

„Представете си, ако беше обратното. Сега мълчат. Те дори не си познават кандидатите си, не си знаят безродието.

Единият кмет, другите са се събрали комунисти и жълтопаветници, но да не ги обиждаме, а да им покажем, че работата си има своето значение.

Вечерта преди изборите дори не беше минал бюджета и да благодарим на нашите депутати, че и на Каримански и Йордан Цонев – хора, които разбират от финанси… имахме един слаб бюджет, а ето какво стана.
Не знам дали пенсионерите си дават сметка, че ако не се бяхме намесели, то увеличението им можеше да е едва 1%, а това при тази инфлация е нищо.

Гечев, който сега е професор Гечев, световният шампион, който е фалирал над 20 банки, сега е в преговорите. А по негово време за 3 хиляди лева пенсия се купуваха 2 хляба.

Един приятел от Америка ми се обади и ми каза: „Какво се оплаквате? Та вие – опозицията, управлявате, защото чрез бюджета се прави политика“.

Ние не поправихме бюджета – ние го прекроихме.

Този лош сън с тези хора ще отмине и ще трябва да се поправя държавата. Чак сега ни дойдоха на сгода – през бюджета да защитим бизнеса.
Това е реалната спирачка на инфлацията, смята Борисов.

„Тези обещаха по 4 магистрали! Помните ли? По три моста, пет ли, три ли тунела – какви ли не лъжи и измами. Къщичка за къщи няма построена, една дупка няма запълнена, една пешеходна пътека боядисана…

Година и половина застой. Това ще влезе в учебниците по строителство“, заяви Борисов за управлението на „Продължаваме промяната“ (ПП).

„Говориха и нагнетяваха, че ще купим изборите, а през това време те купуват цели парламентарни групи и депутати“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„В моментна пред очите на медиите се купуват и продават гласове. Защото един депутат е носител на около десетина хиляди гласа, защото отпред е бил Борисов, Слави или Коцето от „Възраждане“.

То купуването не е само с пари, олио, захар или хляб, а с обещаване на постове – министерски и други. Ми това също е корупция!“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Та кое му е честното? Честното след 2-3 месеца – в края на лятото, когато си дойдат хората от почивка, да се направят избори и както ни подредят хората“, допълни той.

По думите му по 300 милиона на месец излизат от джоба на българите със схемата за нафтата и бензина.

„Ще внесем за смесено гласуване, за да може да се вдигне избирателната активност. С тая ниска избирателна активност партиите не са много представителни. В момента преговарят партии с по 4-5-6%. Това е гротеска!“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„400 тира с тухли минали току-така някак си – това го чух сутринта. Дали е вярно или не – не знам. Но си го говорят хората. Брутална контрабанда“, каза Борисов.

По думите му е привнесена не инфлацията, а партийното ръководство, което ни управлява в момента.

„Стари енергийни лъвове лапкат много пари“, отсече Борисов.

„Когато най не очакваха излезе Тошко Йорданов и Караджов и им разказаха цялата престъпна схема. Радев, който ги създаде вече за тях е „оня“. Типичка българска неблагодарност“, допълни лидертъ на ГЕРБ за действията на ПП.

„Слави им каза много хубаво – сега се задавят с власт. Това ще бъде агония.

За нас е най-добре да съставят правителство, защото ще се провалят отново“, категоричен бе Борисов.

„Да гласуваш бюджет като опозиция на управляващата партия е катастрофа, но ние го направихме. Това е все едно, че на ръце ги носим“, допълни той.

Вчера се стигна до никаквата новина, че 1,2 млрд лв. ЕК са дали на други страни, вместо на нас. Щото на нас не ни трябват, иронизира Борисов.

Но иначе всеки въпрос е как ще направят правителство. Ето какво стана – смях. Я да ги питам тези вериги бензиностанции, малки, средни и промотирането на тези 25 стотинки отстъпки, посочи той.

Вие разбрахте ли начина, по който ще се изплащат тези стотинки, пита Борисов. Първо трябва да направя опашка и да питам на касата дали изплащат 25 стотинки и ако не изплащат, трябва да търсим друга бензиностанция. Ами и ако там не изплащат? Те те вкарват в голямата бензиностанция, където изплащат. Ами ето ти монопол, те са се разбрали, възмути се Борисов. Събота е 9-и, една трета от месеца мина, но досега никой нищо не показа, допълни той.

Сега те искат да купят цели парламентарни групи и депутати. Търсят депутати, които да се подчинят на принципите да не си слушат лидерите и избирателите, както и структурите – това няма никакво значение. А да подкрепите принципа Рашков на КПКОНПИ, това било съдебна реформа, 40 на сто инфлация, батерии за далавери, бензинът и нафтата ще минат 4 лв…и който имал такива принципи, трябвало да подкрепи Асен Василев и Петков.

В момента, пред очите на медиите, се купуват и продават гласове, защото един депутат е носител на гласове, отсече той.

Цели десетки хиляди гласове. И то купуването не е само с пари, олио, захар или банкети, а с обещаване на постове, министерски и пр. Това също е корупция. Предай си партията и ще станеш министър, предай си избирателите – ще те направим шеф на ДАНС. Това се случва в момента. Честното е лятото, като си дойдат хората от почивки, да се направи един избор и както ни подреди народът. Тогава тези депутати могат спокойно да се явят като независими и народът да ги избере, това е честно, отсече Борисов.

При ГЕРБ нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито да изпуснем инфлацията, заяви той.

Българинът е производител на ток, има въглища за още 100 години. Кое ти се оскъпи на тебе за тока – миньорският труд ли стана по-скъп или въглищата намаляха, или три теца не бъват нонстоп, попита реторично Борисов. 45 лв. излиза токът, а на пазара е 800. Турци и гърци купуват ток от България, посочи той.

А колко са доматите и краставиците в Турция и Гърция, попита още той.

Няма нито един фактор, който да вдигне инфлацията в България, допълни Борисов.

По 100 млн. на месец отиват в посредниците за газа, а на вас ви забраняват да ходите на енергийна комисия, обърна се към медиите Борисов.

За две секунди там правят милиони. Гуши правят. Чудавищни неща стават в енергетиката. Кликаш и си купуваш мерцедес или отиваш в Гърция с приятели да се веселиш, заяви той.

Всички пари, акумулирани в енергетиката, отиват в частни джобове, откъдето могат, прибират, категоричен е експремиерът.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории