Само в 7DniSofia.bg

Делян Добрев препоти властта: Сигурност на доставките на газ?! Единият танкер май се загуби по пътя

делян добрев

Темата с доставките на газ беше обект на коментар по време на брифинга на ГЕРБ. На журналистически въпрос какво се случва с танкерите с втечнен газ, къде се разтоварват, депутатът Делян Добрев посочи:

„Не знаем нито за първия, нито за втория. За първия чухме, че се разтоварва в Турция, вторият май се загуби. Трети и четвърти не знам дали има. А то един танкер е за по-малко от един месец, тоест в това отношение ми се струва, че нямаме никаква сигурност за доставките, защото ние кърпим на парче, ден за ден, месец за месец. За цени не говоря изобщо. Говоря за наличие на газ, за доставка на газ. Нищо не знаем, ама е хубаво да питате управляващите, ние сме опозиция все пак“, посочи Добрев.

Бойко Борисов отбеляза, че за медиите енергийната комисия е затворена и въпросите са забранени.

„Не случайно заместник-министър на енергетиката казва, че чудовищни неща се случват, но разбира се омертата на истинската мафия, която управлява в момента, важи с пълна сила“, категоричен бе Бойко Борисов.

„Кое е тайна? Защо не им е приятно да кажат, че го разтоварват в Турция? Защото идва по интерконекторите и компресорите, които ние построихме. Иначе нямаше и откъде да дойде“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„Нали на 1 юни щеше да работи гръцката връзка. Ще работи, ама по-нататък. Нали една година и половина щяха да я построят. Те построиха по-малко, отколкото ние по гръцката връзка. Компресори сложиха ли, за да повишат капацитета? Освен пиари, които виждаме, друго не виждаме и друго не чуваме“, подчерта Борисов.