Само в 7DniSofia.bg

КАТ-София: Водачът на белия бус е интересна личност, има над 50 нарушения

resize_bus

Водачът на белия микробус, който беше заснет да се движи в София без гуми е заловен. Това каза пред Нова телевизия комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция” към СДВР.

Возилото е намерено в двора на къщата му без заден мост. Автомобилът е шофирал така от „Лозенец“ до „Овча купел“, като вероятно е избягвал големите булеварди, за да не бъда спрян, коментира Тенев. Бусът е минал годишен технически преглед преди 4 месеца. На записа, който комисар Тенев също е прегледал, ясно се вижда как още на стенда вратите на МПС-то се отварят при проверката на спирачките, които явно са изгнили.

От ДАИ-София е назначена проверка на техническия пункт, в който е минал бусът. „Водачът на буса е интересна личност – има над 50 нарушения през годините. Издадени са му 40 наказателни постановления, 10 фиша и 7 принудителни административни мерки. Лишаван е от книжка няколко пъти, но след като му изтече наказанието той отново управлява автомобил”, разказа още Тенчо Тенев. Обяснението, което водачът е дал пред КАТ за куриозния случай е, че задният мост на возилото паднал по време на движение и затова се наложило да го кара без него.