КОШМАР! Стрелба на детска площадка в Студентски град, мъж бере душа, жителите живеят в страх

студентски град

Състоянието на пострадалия мъж при стрелбата в столичния квартал “Студентски град” се е влошило. Той е в болница. За това разказаха негови съседи в сутрешния блок на Нова тв.

Инцидентът на детската площадка в София е от събота. Причината за него била забележка на майки от блока към други две жени. Последвала саморазправа между техни познати и мъже от блока, която завършила с побой над един от тях и няколко изстрела. Пострадалият Диян Дянков е с травма на главата и множество шевове.

Жителите на квартала са притеснени за сигурността си.

“Притеснени сме, защото по време на пандемията студентите започнаха да учат онлайн и напуснаха Студентския град. Квартирите и общежитията се напълниха със сводници и проститутки. Има цели блокове. Има тормоз над цялото население в “Студентски град”, както и побоища”, разказа един от жителите на квартала.

Кметът на район “Студентски” Петър Горанов казва, че не са получавани сигнали от битов характер.

“Нашият районен съвет за сигурност не е уведомен за конкретния случай. Основните сигнали, които получаваме, са за лошото състояние на уличната мрежа, както и сигнали за шум от строителен обекти”, поясни Горанов.

През последните месеци има и други подобни случаи на побой над местни, разказват още жителите на квартала.

В петък е бил нанесен побой над полицай, който е със счупен череп.