Христо Иванов попари мераците на Кокорчо, извива му ръцете и постави тежко условие

payimage-540418

Влизаме в тези консултации с идеята да направим договорки с ясни срокове. С тези думи Асен Василев сложи началото на консултациите между ПП и ДБ за съставяне на ново правителство.

Той приветства представителите на „Демократична България“ и призна, че смята, че отново могат да работят заедно. Ето как му отвърна Христо Иванов, който пристигна на консултациите заедно с ген. Атанас Атанасов.

„Благодарим за поканата. Стъпваме на 6 месеца, които бяха трудни и турболетни, но имахме добри постижения, за които благодаря на всички вас“, поде той.

„Трябва да си извадим много уроци, да имаме ясна програма. Трябва да променим структурата за взимане на решения в едно евентуално бъдещо управление“, каза Иванов, явно визирайки факта, че за много от действията на ПП не бе уведомен никой. Такива моменти са например арестът на лидера на опозицията Бойко Борисов, както и скорошния скандал със 70 изгонени руски дипломати.

„Важно е да подходим към конкретен начин относно мнозинството в парламента. Смятаме, че трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални приоритети“, добави той.

„Трябва в рамките на 6 месеца или година да постигнем поставените приоритетни задачи“, завърши Иванов.

По-рано днес консултации бяха проведени и между ПП и БСП.