Удар в гърба на Киро! Депутат от ПП издаде: Тази вечер ще обсъждаме друг премиер

кирил петков

Националният съвет на Продължаваме Промяната“ ще обсъди кандидатури за премиерския пост в евентуално бъдещо правителство, различни от тази на Кирил Петков. Това обяви пред Нова нюз депутатът Пламен Шальфов.

В лично качество Шальфов заяви: „Аз бих подкрепил отново кандидатура на Кирил Петков. За мен ситуацията с изгонването на 70 руски Дипломати не е причина да оттеглим неговата кандидатура. Той не е взел това решение еднолично“

Депутатът подчерта, че партията му продължава да очаква подкрепа от БСП – „както сега, в евентуално формиране на нов кабинет, така и в една бъдеща коалиция при едни евентуални предсрочни избори”.

„Предвид събитията от вчера, явно имаше нужда от доизчистване на някои детайли и точно това се случи на лидерско ниво между Кирил Петков и Корнелия Нинова“, допълни депутатът.

В отговор на въпрос дали президентът Радев лъже, че е нямал информация за изгонването на дипломатите, Шалъфов каза: „За мен беше много подвеждащо това, което той заяви пред медиите. Когато е дал мандат на свои представители да участват в Съвета за национална сигурност и те са изслушали докладите, били са на дискусиите и са чули препоръките на службите, няма как да казва, че самият той не бил знаел и е учуден”.