Тайни совалки между ПП и ИТН. Сговарят се за нов кабинет без Киро, Асен, Тошко и Балабанов

кирил петков асен василев

Политическата криза след първия успешен вот на недоверие в най-новата ни история за правителството на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев тласна политическите сили ПП и ИТН към елиминиране на лидерите им, за да постигнат съгласие за втори кабинет на разпадналата се управляваща коалиция. Фронтмен на срещите и уговорките е депутатът от партията на Слави Трифонов – Любомир Каримански. Това съобщава ПИК, базиран на отлично информирани парламентарни източници.

Преговорите между ПП и ИТН за подкрепа на второ правителство с мандата на партията на Просто Киро и Кокорчо стъпват на сериозния залог те да се повят и приключат без участието на лидерите им Кирил Петков и Асен Василев, както и на наместниците на Слави Трифонов – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

По-рано днес от „Има такъв народ“ обявиха, че са готови за нови разговори с „Продължаваме промяната“, но ако двете партии излъчат работни групи, които да водят тези разговори.

Според източниците между двете политически сили вече се водят разговори и за съставяне на следващо правителство само от експерти, без участието на шуро-зетьо-баджанаците на харвардските аферисти. Което според преговарящите им дава шанс да получат подкрепата и включително и на опозиционните политически сили в парламента, особено ако им предложат да вкарат в бъдещия кабинет експерти, на които самите те имат доверие.

Вчера след консултациите при президента Румен Радев за такъв кабинет заговори точно Ива Митева.

Любопитна подробност от консултациите на тази политическа сила бе и фактът, че на влизане в президентството нейните представители бяха двама – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. А на самите консултации при Радев и на излизане от президентството те бяха трима – освен Йорданов и Балабанов, към тях неизвестно откъде и неизвестно как се е присъединила и Ива Митева.

A paзговорите между Радев и хората на Слави Трифонов бяха изключително добронамерени. Така че не се знае кой,, кога и къде е договорил совалките между ПП и ИТН с посредник Любомир Каримански.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории