Христо Иванов обърна монетата, покани ПП на танго: Танцът изисква двама! Избирателите това чакат

payimage-528881

Христо Иванов от ДБ обвини президента Румен Радев, че е провалил консултациите, на които не отидоха ПП и БСП.

„Беше безотговорно, тези консултации трябваше да се случат. Трябваше да бъде дадено достатъчно време на партиите. Да бъде координирано кога те имат готовност“, смята Иванов.

Консултациите дойдоха пет дни след като кабинетът падна с вот на недоверие и малко след като Кирил Петков благоволи да подаде оставката, която трябваше да бъде връчена още на 22 юни вечерта или най-късно сутринта на 23 юни.

„Важно беше, тъй като има политическа криза и е ясно, че когато има криза е сложно, да се намери изход. Търсенето на този изход не може да върви по график. Хайде всички на плаца в първия възможен момент, стрелба, подготовка, раз-два-три и готово“, вярва лидерът на ДБ, според когото Радев е отговорен за една „провалена конституционна възможност“.

Според Иванов не е само въпроса някой от партиите да отиде на консултация, но и да са създадени условия някакви консултации да протекат.

„А не просто да се отметне някакъв ритуал. Защото тези разговори не са ритуал“, каза той.

Иванов видимо се изнерви на въпросите за шанса за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент и заяви, че се бил сигурен, че ще има шанс и в следващия.

„Всеки се държи като хан Аспарух, все едно държавата започва с него, той ще определи всичко, той ще каже… От това няма да излезе… управление. Не го виждам!“, подчерта депутатът.

Той не даде отговор заедно ли ще излязат на избори с ПП, защото „тангото изисква двама“, но избирателите на ДБ очаквали именно това.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории