ДПС попариха Радев: Внушаваха ни лъжи в парламента! Диалогът е изчерпан! Време е за избори

payimage-539838

„Знаете тревогите на хората от финансовите и политическите кризи“. Това каза президентът Румен Радев по време на консултациите с ДПС.

Радев похвали ролята на ДПС по опазване на етническия мир по време на прехода и им посочи очаквания на избирателите по отношение на корупцията.

„Тази последната коалиция от едната крайност до другата не се основа на база ценности, а на база отрицание и цялата ѝ дейност беше основана на лъжа. В парламента се опитвахме да опровергаваме лъжите, които се опитваха да ни внушават“, отговори Мустафа Карадайъ.

Според ДПС решаването на политическата криза вече е започнало с успешния вот на недоверие срещу „преумореното правителство“.

Карадайъ подчерта, че диалог е липсвал както между управляващи и опозиция, така и вътре в управляващата коалиция.

„Самонарекоха се промяна и се опитаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, а тези които опитваха да защитават демокрацията, те ги наричаха предатели, мафия, превратаджии. Трудно ще се намери решение на политическата криза така“, подчерта Мустафа Карадайъ.

„В това Народно събрание трудно може да се намери диалог за хомогенно евроатлантическо мнозинство. Ние трябва да се обърнем отново към избирателите и в следващия парламент да влезем с ценности и цели, а не с омраза и отрицание“, подчерта лидерът на ДПС, който изрази надежда в 48-ия парламент да има условия за хомогенно евроатлантическо управление.

Последните разговори в днешния ден трябваше да бъдат с представители на парламентарната група „БСП за България“ в 16:45. Те обаче, подобно на ПП, се оправдават с бюджета и казват, че няма да могат.

Утре Радев ще проведе консултации с ИТН, „Демократична България“ и „Възраждане“. Часовете за срещи са сутринта съответно в 9:00, 10:15 и 11:30.

Срещите с ПП и БСП вероятно ще се проведат в края на седмицата.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории