Смъкнаха усмивката на Киро: Представите да се върне в МС са илюзорни като корабите с газ от САЩ

кирил петков

#про100киро не ходи по земята, той живее като в сън, като в приказката “Алиса в страната на чудесата”. В просъници наяве се изживява като Супермен, който ще се събуди една сутрин до Линда на “Шишман” или до Лена в Airbnb-квартирата и ще отскочи до парламента, а там бадженакът Миро ще му каже: станала е грешка, вотът не минава, правителството остава.

Представите на #про100киро, че ще се върне на бял кон в Министерски съвет с новия мандат са илюзорни като двата кораба с втечнен газ от Америка – само той си ги вижда. Никой няма да гласува за нов кабинет “Петков”, освен депутатите от ПП “Пълен провал”, ДБ, ИТН-люспите и някой службогонец от БСП.
Няма как да съберат 121 гласа за кворум, за да се пристъпи към избор на правителство.

#про100киро изобщо не разбра обръщението на Бойко Борисов за помирение и ненападение, за обединение, за да се създаде кабинет в този парламент. То не беше отправено към него. Бойко Борисов говореше на българите, на Народното събрание и на Брюксел. Един вид: ето, аз съм готов на компромиси и подавам ръка на всички в името на националното спасение. #про100киро си въобрази, че лидерът на ГЕРБ му се моли и с арогантно пренебрежение го изпрати на някой топъл остров, а слугинските медии побързаха да ликуват: Кирил Петков върна поканата на Бойко Борисов. Коя покана? Тази, която не му е изпращана…

Аз така си мисля, че ще стане: Бойко Борисов ще обяви: Давам ви мандата! Този мандат е на народа!
След което ще започнат разговори за широка подкрепа на програмно правителство с хоризонт до местните избори през есента на 2023 г.. Ако се намери достатъчно приемлива фигура за министър-председател, който да получи мандата от президента Радев, смятам създаването на “кабинет на националното спасение” за възможно.
С няколко хода през последните дни, Бойко Борисов извади СДС-ГЕРБ от изолация и отново започна да задава дневния ред на парламента и на политическия живот.

Да, с решението за Северна Македония взриви много от поддръжниците си, но си върна доверието на европейските лидери, които нахокаха и презряха Кирил Петков за лъжливите обещания. Същият този Кирил Петков, който заедно с Асен Василев напѝ Бойко Рашков и го убедѝ да изпрати милиционерите си да арестуват лидера на опозицията. В Брюксел видяха кой кой е. Палячото #про100киро загуби и без друго крехкото доверие на ЕС.

#про100киро забави връчването на оставката на правителството след успешния вот на недоверие с 6 дни. Освен, че по този начин отново наруши Конституцията, той се опитва да бави процедурата с връчването на първия мандат, смятайки да подложи на ново търгашество гласуването на кабинет на ПП “Пълен провал”. Не се уморѝ да мишкува, ей! Сигурно така ги учат на скъпите курсове в Харвард: Важна е сделката, цената е въпрос на договаряне.

Кой ще дойде после, питат. Който и де е, ще бъде по-добър от приятелския кръг на алчните инфантилни хищници с вълчи апетит.

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева