Готвачи натискат съда: Пуснете шеф Токев от затвора!

андре токев

Кулинарният бранш зарива градския съд с молби шеф Андре Токев да бъде освободен от затвора, защото „ще е по-полезен навън, отколкото вътре“. Това разбра „България Днес“ от свои източници в съда.

Колегите на Токев , както и организаторите на предстоящия „Съмър фест“ са изпратили молби готвачът да бъде освободен предсрочно, защото трябва да им помага на фестивала, а един от ресторантите му е получил официална покана.

Съдията, който трябва да определи дата за делото за предсрочно освобождаване на Токев е излязъл в отпуск. Най-вероятният сценарий е делото да бъде насрочено за 4 юли, а фестивалът започва на 1 юли. Дори съдът да реши Токев да бъде пуснат, това няма как да се случи на момента. Има 14-дневен срок за обжалване и чак когато мине, Токев ще може да се върне в свободния свят, ако разбира се, съдът го разреши.

Защитата на готвача пусна молбата за предсрочно условно освобождаване преди 20 дни. Кулинарят мастър вече иска да излиза, тъй като вече половината от наказанието му изтече, а все пак е и примерен затворник и се вихри в кухнята на затвора. Вече доста време Софийският градски съд обаче не бърза с разглеждането на молбата на шефа за предсрочно условно освобождаване. Дните вървят, а магистратите все още не са определили датата на разглеждане на молбата. Напълно е възможно, докато стои и чака, готвачът да излежи наказанието си от 10 месеца в Казичене и тогава да излезе.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории