Садистът, убил Алена Щерк, разигра цирк в съда: Ревност?! След нея излизах с други жени

виктор спига

Обвиненият за убийството на Алена Щерк Виктор Спига е ходил при свои приятели веднага след престъплението, за да си изгради алиби за времето на смъртта . Това е един от мотивите на Софийския апелативен съд, за да остави костариканеца с италиански паспорт в ареста. Според прокуратурата Спига е дебнел Алена пред дома в нощта срещу 27 май. Двамата се засекли в гаража на жената. Не е ясно къде точно е била убита. Колата е засечена на пътя Перник – Радомир. В този район беше намерен трупът след 3 дни издирване.

След като се отбил при трима приятели за времето от 6,30 ч. до 9 ч. сутринта, Спига заминал за Италия. Прокуратурата твърди, че мъжът се е укривал. Адвокатите му контрираха, че имал билет отдавна и бил там, за да продава имот. Щял да се върне с полет на 3 юни, за която дата имал купена бордова карта. При ареста му е държал нож. Той се съгласи да го екстрадират и преди седмица бе върнат в България.

“Невинен съм“, каза Спига пред “24 часа“. Според него това е най-лесният начин разследващите да приключат случая. Нямало защо да убива Щерк, с която се разделили мирно. Не се карали и за фирмените активи, чието прехвърляне приключило преди месеци.

“След Алена излизах с други жени“, каза още Спига и заяви, че това не е поведение на мъж, който ревнува.

Съдът обаче посочи, че има данни освен за опит за алиби, Спига да е чистил кръв в дома си.