Само в 7DniSofia.bg

Сензационно! Любо Пенев с казармен ред в ЦСКА 1948, иска да смаже Левски

любослав_пенев1-scaled

Новият треньор на ЦСКА 1948 Любослав Пенев въведе казармен ред при „червените“, които са на подготвителен лагер в Банско.

Ел Голеадор държи доста изкъсо футболистите си, а целта е ясна – отборът му да побеждава наред през новото първенство.

55-годишният Пенев дори се заканвал да смаже Левски на старта на сезона в Efbet Лига. Както е известно, жребият отреди „червените“ и „сините“ да се срещнат в първия кръг на първенството, което започва на 8 юли.

На лагера в Банско Любо Пенев всяка сутрин събуждал играчите си в ранни зори – още в 7:30 часа, като едно от първите неща е възпитаниците му да преминат през кантара. Теглото на всеки футболист се следи до грам, треньорският щаб води статистика, а ако някой играч си позволи да бъде с наднормено тегло, следва глоба.

Пенев и щабът му, от който част е и испанецът Пабло Караско, прилагат в ЦСКА 1948 европейска методика на работа. „Червените“ ползват модерни технологии и следят под лупа представянето на играчите си в тренировъчния процес и мачовете.

Освен, че „червените“ трябва да стават в ранни зори, имало случаи и когато Пенев изненадвал възпитаниците си, посещавайки ги изненадващо по стаите им. Специалистът искал футболистите му да не се занимават с излишни глупости и да мислят изцяло за футбола, съобщава БЛИЦ.

До момента ЦСКА 1948 гази наред в контролите. В първите три проверки момчетата на Любо Пенев отвяха с 5:0 Спартак (Варна), с 3:0 Пирин (Благоевград) и с 4:1 Локомотив (Пловдив).