Петков лицемерничи в Брюксел, нападна злобно Радев и Борисов: Маските паднаха!

кирил петков 1

Който каквото иска от мен – аз ще държа тази позиция и ще покажа, че всичките тези мантри са слабост за натиск и предателство. Аз харесвам френското предложение, конституцията ще се промени, дискриминацията и словото на омразата ще се регулират и въпреки всичко, когато дадоха своята дума, че само парламентът ще даде отговора на този въпрос, ще си спазя думата. Независимо какво ще се случи днес. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков преди среща на лидерите на ЕС за Западните Балкани.

„Това, което се надявам, е, че в близките дни Народното събрание ще вземе решение по този въпрос. Вярвам, че имаме исторически момент, в който можем да запазим всичко, за което сме мечтали, и да защитим българския интерес за много време“, допълни лидерът на ПП.

„Темата за Северна Македония беше мъглата, която се спускаше, за да се разклати правителството и да дадем милиарди. Когато не дадохме БНБ, Северна Македония стана тема. Не можеш да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и да провалиш комисията. Да отидат на комисия и да направят кворум. Не мога да повярвам, че не правят кворум втори ден. Нали бяха стабилни? Те не искат да направят кворум, защото ги е страх и не могат да изберат дори председател на НС. Ако имат истинска позиция, днес комисията да заседава, а после да има отворена дискусия“, каза видимо ядосан сваленият премиер.

„Допреди две седмици всички викаха: „О, премиерът ще вземе сам решение“. А след това казаха, че премиерът трябва сам да вземе решение. Вие сте страхливци. Аз ще кажа на партньорите, че докато парламентът не вземе решение, няма да дам позиция. Тази двойнственост е типична за г-н Борисов. В първия момент, когато зависеше нищо от него, го видяхме пак. Ако е държавник, да се отиде днес на комисия, да се насрочи един отворен дебат“, каза Петков.

„Президентът, не може по две седмици КСНС да не се свиква, да се крием по различни места и да защитаваме опозицията, да не я защитаваме. Викаш КСНС, викаш всички партии, сядаме и обсъждаме“, допълни премиерът. Той обаче не обясни защо се инати и все още френското предложение не е разгледано в правителството, защо то не взело решение и не го е внесло по конституционния ред в парламента за обсъждане.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории