ВМРО: Кириле, кажи си! Защо избяга през задния вход? За какво изтъргува националния интерес?

articles__148398d023239b893b92498eb96f4d9e

„Кириле, кажи си! Защо избяга през задния вход? За какво изтъргува националния ни интерес в Македония?” Това пита ВМРО министър-председателя Кирил Петков в днешния ден на дебат по вота на недоверие, на протести и контрапротести.

А поводът е, че той избяга и отказа да се срещне с българския представител в ЕП и съпредседател на Организацията Ангел Джамбазки, съпредседателят Александър Сиди и граждани, които се събраха рано тази сутрин пред кооперацията, в която живее премиерът.

Те го очакваха с въпроси около замисленото от правителството заобикаляне на Рамковата позиция и Декларацията на НС от 2019 г. и решението на Консултативния съвет по национална сигурност от февруари 2022 г., които поставят ясни и точни условия за вдигане на отказа от страна на България да даде зелена светлина на преговорите за членството на РС Македония в ЕС.

В 7.10 ч. сутринта стана ясно и точно какво искат да знаят от Петков хората, които са работодатели на него, на целия МС и на парламента, пишат от ВМРО в съобщението си.

А именно: кога ще бъде свикана Комисията по външна политика в НС, кога ще бъдат разгледани внесените документи – протоколът, подготвен от МВнР, френското предложение по темата и основният – защо няма български документ, а сме принудени от българското правителство да се съобразяваме с френска чернова?

Разговорът обаче не се състоя, тъй като конвой от коли на НСО буквално изнесе министър-председателя през задния двор на корпорацията на ул. „Шишман“, отбелязват от партията.

Същият този министър-председател, който стоя на свещения връх Шипка да го плюят и замерят със снежни топки руски провокатори. Същият този министър-председател, който отиде при агресивната агитка на „Възраждане“ преди няколко месеца и беше позорно оплют и то заради отшумяла за обществото тема като „Зеления сертификат“. Същият този министър-председател, който твърди, че не е водил задкулисни разговори и паралелна външна политика, обаче не намери смелост да се срещне с български представител в ЕП и съпредседател на българска политическа партия в лицето на Джамбазки и неговият колега Сиди. Не намери смелост и да излезе пред родолюбиви, мирно събрали се българи, за да им отговори какво възнамерява да прави с Македония.

Този му акт сам по себе си е показателен за нас от ВМРО. Нашата Организация е създадена преди 130 години с ясната цел на брани българщината и да се бори за защита на правата и интересите на братята ни, оставени на произвола на съдбата от другата страна на границата от т.нар. Велики сили, чиито наследници днес ни пробутват своите „гаранции“ за тяхното добруване.

Ето защо и ние от ВМРО днес бяхме пред дома на премиера, който избяга. Поради всички гореизброени причини сме и на площада с призив #НеПредавайМакедония! Това правителство трябва да си тръгне, преди да е предало националния интерес.

Ние сме на площада днес, ще бъдем и утре. Ще стоим докато не получим от Кирил Петков отговор на основния въпрос:

Кириле, кажи си! Защо избяга през задния вход?

За какво изтъргува националния ни интерес в Македония?”, пишат в заключение от ВМРО.