Смъртоносен сблъсък! Убиха популярния Веско Джигера, шофьор на Иван Тодоров-Доктора (СНИМКА)

Линейка Полиция

Загиналият при катастрофата на бул. „Васил Кънчов“ във Враца е популярният в цялата страна Веско Джигера, съобщава BulNews.
Преди около час такси на „Престиж“ отне предимството на движещия се по пътя врачанин със скутер, при което последва страховит сблъсък, отнел живота на мотористa.

В момента 62-годишният Веско Джигера работи като шофьор в местната фирма „Корект“, където кара бетоновоз. През последните дни не е ходил на работа, защото е бил болнични.

Загиналият днес врачанин е бивш шофьор на Иван Тодоров-Доктора, който бе убит на 22 февруари 2006 г. в София.
На 18 април 2003 година Веско Джигера се разменя със своя колега и това му спасява живота. Известният като международен търговец на цигари Доктора оцеля, след като същия ден бронираният му „Мерцедес“ беше взривен в движение на бул. „Цариградско шосе“ в София. Със сигурност Доктора е бил цел на атентата, но бомбата разкъса на парчета шофьора му Йордан Спасов, бивш служител на УБО до 1990 г. Точно този ден двамата си разменили местата – Тодоров е управлявал колата, което го е спасило, а Спасов е седнал на неговото място на задната седалка и бе разкъсан на парчета.
След този атентат Веско Джигера се уплаши и се прибра във Враца, където започна да води по-спокоен начин на живот. По ирония на съдбата той оцеля при бомбен атентат, а загина при ПТП със скутер.