Мрежата гърми: Коалицията на „почтените“ са крадци, лъжци, въжеиграчи и путинисти. Сами го казваха!

payimage-538177

Младите и интелигентни хора от протеста в защита на остатъка от правителството така и не разбраха, че пак ще бъдат използвани. Все едно нищо не бяха научили за последните две години. Това коментира в профила си във Фейсбук режисьорът Евгений Михайлов.

„На същия площад и на десетки други площади в страната съм бил на стотици митинги и протести през последните 32 години. На много от тях съм държал речи, а десетки други съм документирал със своята камера. Срещнах много приятели, но и много предатели. И много отдавна разбрах, че не трябва да се приема желаното за действително. Опарих се, че чак изгорях, но разбрах, че от 30… не от 70 години сценаристите са все едни и същи. И всички те са свързани с БКП/БСП, ДС, КГБ и Кремъл.

И младите хора с раничките, ако не ми повярват на мен, нека попитат родителите си. Стига и те да не са свързани със същите сценаристи.

Тогава ще разберат как довчерашни приятели и партньори изведнъж стават „мафия“ и „предатели“, а престъпниците се превръщат в морални стожери. И все в защита на „националният интерес“! Ще разберат и, че не всичко, което лети се яде. Освен, ако не е попаднало в специално сложения капан. Капан за наивници“, написа още той.

Ето и пълния текст на коментара му:

ДА ПРИЕМАШ ЖЕЛАНОТО ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО ИЛИ КАПАН ЗА НАИВНИЦИ

Гледах репортажите от вчерашния протест. Множество млади хора. Повечето с ранички и очила. Учени, симпатични млади хора. Заприличаха ми на младите хора, които през 2020 г. подкрепиха и повярваха на юмрука на резидента. Аз не бях на площада тогава и предупреждавах какво ще стане. Децата ми и децата на децата ми ме послушаха, но много от приятелите им бяха на площада. Беше голяма еуфория, но повечето хора още не знаеха кои са Бойко Рашков и десетките агенти на ДС от щаба на резидентсвото.

Същите млади хора бяха и по площадите през 2021. Аз пак не бях там. Пишех статуси във фейса и ме обвиняваха, че съм предател.

Не бях и по опашките на секциите в чужбина – от Лондон, Мюнхен и Берлин до Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. Опашките гласуваха за Слави Трифонов. Той тогава беше все още надежда, а не мафия. Помня колко младите хора се радваха на победата му. През април втора политическа сила! А през юли вече първа! Аз пак пишех статуси и пак бях предател на надеждите на младите, и образованите.

През ноември се извиха същите опашки от същите млади и интелигентни хора, но вече в подкрепа на „Продължаваме промяната“. Не бях и там, но предупреждавах да се чете „Златният телец“ и гласуващите да се запознаят с едни от героите на романа на Илф и Петров – децата на лейтенант Шмид. Пак ме набедиха, че съм срещу „новото“ и „промяната“.

После децата на лейтенант Шмид се коалираха с „Шоуто на Слави“. Коалираха се и с „десните“ Д(С)Б и левите БСП/БКП. Направиха го гордо, надменно и демонстративно, и започнаха да чегъртат и натриват носовете на всички „предатели“. Кълняха се, че „оттук нататък“ всичко ще е различно и ще борят корупцията, После… После властта им хареса. после…

После се докарахме до днес. Коалицията на „почтените“ забатачи България и започна да се разпада. Оказа се, че част от коалицията на Промяната са крадци, друга част са лъжци, трети просто обикновени въжеиграчи, а четвъртите са путинисти. Сами си го казваха! Аз само цитирам.

Младите и интелигентни хора от вчерашния протест в защита на остатъка от правителството така и не разбраха, че пак ще бъдат използвана. Все едно нищо не бяха научили за последните две години. Аз отново не бях на този площад.

На същия площад и на десетки други площади в страната съм бил на стотици митинги и протести през последните 32 години. На много от тях съм държал речи, а десетки други съм документирал със своята камера. Срещнах много приятели, но и много предатели. И много отдавна разбрах, че не трябва да се приема желаното за действително. Опарих се, че чак изгорях, но разбрах, че от 30… не от 70 години сценаристите са все едни и същи. И всички те са свързани с БКП/БСП, ДС, КГБ и Кремъл.

И младите хора с раничките, ако не ми повярват на мен, нека попитат родителите си. Стига и те да не са свързани със същите сценаристи.

Тогава ще разберат как довчерашни приятели и партньори изведнъж стават „мафия“ и „предатели“, а престъпниците се превръщат в морални стожери. И все в защита на „националният интерес“! Ще разберат и, че не всичко, което лети се яде. Освен, ако не е попаднало в специално сложения капан. Капан за наивници.