Убиецът на Алена Щерк ревна в съда, разигра цирк: Искам преглед от лекар, състоянието ми е шоково

виктор спига

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Алена Щерк, съобщава БНТ.

Според магистратите може да се направи обосновано предположение, че бившият ѝ приятел Виктор Спига е съпричастен към деянието, за което е обвинен.

От прокуратурата изтъкнаха, че са събрани множество доказателства. Ключов е огледа на автомобила на Щерк, по чиято външна броня са установени следи от кръв.

По скоростния лост и вратите на колата пък е намерен смесен материал на жертвата и на обвиняемия. В апартамента, където живеел Спига, пък е установен ДНК профилът на Щерк по врати и сифони от мивки и в банята, което според прокуратурата води до извод, че е заличавал следите от стореното, миейки се.

От обвинението изтъкнаха, че е разпитана свидетелка, която твърди, че Спига ѝ е звъннал с молба да свидетелства, че във въпросната нощ е бил с нея в дома ѝ.

Според прокуратурата от видеозаписи се установява, че във фаталната нощ Спига е причаквал Щерк, след което автомобилът ѝ излязъл от адреса ѝ, отправил се в посока Перник и след това се е върнал, а мобилният ѝ телефон е пътувал посока Гърция, от където обвиняемият напуснал страната.

Адвокатът на Спига обаче заяви, че намира множество противоречия в обвинението. Има толкова много неясноти на този етап, че не може да се направи извод за авторството на престъплението, каза адвокат Казанлиев. Според него няма реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като от първия момент, в който разбрал за изчезването на Щерк изразил желание да съдейства за разкриването на престъплението.

Пътуването му извън страната било планувано и предварително купил самолетни билети, а при ареста му в Италия в колата му били открити бутилки вино, закупени за българския пазар.

Преди да започне съдебното заседание, Спига заяви, че в следствения арест получил множество ухапвания от буболечки и имал алергични реакции. Той поиска преглед от лекар и да се установи дали тези реакции могат да доведат до шоково състояние.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории