Мощни протести срещу кабинета „Петков“ парализират столицата: Неможещите да си отиват!

протест софия

На фона на митингите, които властта си организира, за да покаже, че се къпе в народната любов, от новата седмица има насрочени и няколко антиправителствени демонстрации, пише Трибюн.

В понеделник от 19:30 пред Министерски съвет е насрочен протестът „Оставка, Киро!“. „Всеки понеделник и четвъртък от 19:30 ч. пред Министерски съвет, до постигане на целите на автентичния протест, започнал на 9 юли 2020 г. със справедливи искания за съдебна реформа и честност и прозрачност в политиката, искания останали в сферата на предизборните обещания“, заканват се организаторите.

„Време е неможещите да си отиват, преди да са фалирали държавата, преди да са предали националните ни интереси, за сметка на някои от техните многобройни кукловоди, пишат те.

Във вторник от 18 часа на площада пред парламента ще се проведе Всенародно честване на оставката на кабинета Просто Киро под надслов „Вредни сте“. Организаторите подчертават, че става въпрос за мирен протест, който е над партиен. Сред организаторите е журналистът Тодор Беленски, предлаган от „Възраждане“ за член на СЕМ.

„Причините да излезем на улицата са много. Като започнем от тегленето на нови дългове, които ще плащаме ние и децата ни заради чужди политически поръчки. Преминем през обидното управление на България от чужди посолства. Стигаме до отказа от суверенитет и опит да се премахне собствената ни валута и да приемем еврото.

Последната капка беше публичното признание на външния министър, че Кирил Петков е обещал да свали ветото спрямо РС Македония. Това правителство е мъртвородено след нарушение на българската Конституция. За оцеляването си пък отвори „пазара за депутати“. Стига вече! Предателите вън от управлението на България!“, гласи призивът.

„Призоваваме всеки участник в протеста да се съобразява с факта, че на него ще има хора с различни политически възгледи. Призоваваме за търпимост, спокойствие и уважение към всеки, който ще бъде на площада“, завършват организаторите.

В сряда от 10 часа, когато би трябвало да се гласува вота на недоверие срещу кабинета, ще се проведе още един антиправителствен протест. „В сряда трябва да си върнем България! Да се съберем хиляди и да подкрепим вота на недоверие срещу най-престъпното правителство, управлявало България! Измамникът Киро купува депутати, но не може да купи нас! Да се съберем хиляди, да помогнем да падне най-омразната и нагла власт! Да си върнем България!“, призовават създателите на събитието във Фейсбук.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории