Само в 7DniSofia.bg

ГРЪМ В РАЯ! Румен Радев изоставен от жена си на рождения си ден?!

румен радев десислава радева

Румен Радев ще бъде самотен на рождения си ден. Днес президентът навършва 59 години в отсъствието на своята съпруга Десислава, която замина на религиозен поход по Пътя Камино на 1 юни заедно със своя приятелка и охранителката си от НСО. Поклонението на президентшата ще се проточи около месец, а за пръв път тя няма да присъства на празника на мъжа си, съобщава Ретро.

Пътуването на Радева е било предварително планирано и тя е знаела, че съвпада с рождения ден на съпруга й. В предходни години въпреки професионалните му ангажименти Деси винаги го изненадваше с празнични вечери, на които бяха поканени и двете му деца Дарина и Георги От първия му брак с банкерката Гинка. Очевидно романтиката между президентската двойка се е изпарила и първата дама е предпочела да забегне извън страната, вместо да бъде редом до мъжа си.

Допреди над брака им да надвиснат облаци, Десислава редовно засвидетелстваше чувствата си към президента под формата на нетипични подаръци, които държеше да бъдат отразявани медийно. Така преди години за ЧРД тя му подари екстремно изживяване – рафтинг по – Струма, като плати по 50 лева за двама им, за да вдигнат адреналина си с лодка из буйните води на реката. Сред останалите подаръци, с които го е изненадвала, са алпинистко спускане с въжета в пещерата Дяволското гърло, както и антикварен брой на научнопопулярното списание „Нешънъл Джеографик“, издадено в месеца и годината, в които Радев е роден.

Вероятно тази година Румен Радев ще замести липсата на жена си с компанията на своите деца, които за рождените си дни традиционно води в любимата им пицария в столицата, за да ги почерпи за свое здраве. Майката на държавния глава Станка, която живее в родното му Славяново, също очаквала да поздрави лично сина си за празника.

Тъй като поводът се пада в съботен ден, е съвсем възможно президентът да отскочи до родния край, за да прекара няколко часа с майка си, която вижда рядко, но пък се чуват ежедневно по телефона. За последно бяха заедно преди по-малко от месец, когато синът му Георги беше абитуриент в столицата и цялата рода се събра да го изпрати подобаващо с тържество в софийски ресторант.