Само в 7DniSofia.bg

СТРАХ В ПЕРНИК: Кметът алармира за уличен тормоз в града, деца и възрастни са пребивани жестоко

убийство полиция

„Последните месеци и най-вече дни, град Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица. Тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток начин. Полицията бездейства. Перник се страхува. Това е недопустимо!“ Това написа на профила си във Facebook кметът на Перник Станислав Владимиров.

Повод за коментара му стана случая с 61-годишният президент на ФК „Кракра“ Румен Андонов, който беше пребит. Той е в болница със счупена челюст. За 8 часа беше задържан в ареста синът на местен прокурор, който е и шампион по кикбокс. “

„Призовавам органите на реда в близките няколко дни да предприемат спешни мерки, в които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град. Да убедят гражданите на Перник, че са защитени. Ще поискам помощ отвън, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция. Ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъда принуден да изляза на протест, заедно с перничани, защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град“, категоричен е Станислав Владимиров.

„Перничани, бъдете в готовност, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда на първия ред с вас. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител. Органите на реда са на ход. Успокойте перничани. Те не могат да спят спокойно! Няма да спя и аз!“, пише още кметът на Перник.

След случая с президента на ФК „Кракра“, близките му разказаха, че има и други подобни случаи, а извършителят е един и същ. Задържан за побоя, разпитан и след това освободен е 18-годишният Васил Михайлов. Пред екипа на bTV обаче той отрича всички обвинения.

„Уж съм го ударил няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да взема да се напрягам заради някакъв си дъртак. Може някъде да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може да се е спънал“, каза Михайлов. Въпреки, че има повече от 23 обвинения, срещу нещо няма нито една присъда.