Живот във фантазии! Киро пред свои: Дончев, Митов и Захариева от ГЕРБ ще ме подкрепят за ветото

кирил петков

Поне трима високопоставени депутати от ГЕРБ да подкрепят сваляне на ветото върху преговорите на Северна Македония с ЕС очаква премиерът Кирил Петков.

Пред своите съпартийци в „Продължаваме промяната“ и европейски представители министър-председателят твърдял, че има осигурена подкрепата на зам.-шефовете на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, както и на бившата външна министърка Екатерина Захариева.

От ГЕРБ обаче отрекоха пред „24 часа“ да са водени разговори с Кирил Петков или представители на „Продължаваме промяната“ за Северна Македония. „Това е лъжа и нищо, което предлага Кирил Петков, няма да получи подкрепа от нас“, заявиха от партийния пресцентър пред „24 часа“.

Както „24 часа“ написа плановете на премиера са още тази седмица да поиска обсъждане в парламента, което да му позволи вдигане на ветото срещу гаранции от ЕС, че българските условия стават част от преговорите за присъединяване на Северна Македония. От „Има такъв народ“ пък обявиха, че ще искат още в сряда да има закрито заседание на парламента, на което подалата оставка външна министърка Теодора Генчовска да изчете паметните записки от срещи на Кирил Петков. Според ИТН от тях щяло да стане ясно, че премиерът предавал националните интереси. „Дали пък там няма еврокомисар, който разказва как Петков предава интересите ни“, запита в понеделник зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов.