ВМРО бесни: Свидетели сме на невиждани събития! Започваме действия към конституционна промяна

вмро

„Сегашното правителство е символ на некадърност, корупция и национално предателство и напълно изпразни от смисъл държавността! Трябва да си тръгне незабавно!“

Това се казва в официална позиция, подкрепена от Изпълнителния комитет на ВМРО, във връзка с недопустимите и невиждани в историята на българския парламентаризъм събития.

Повече от очевидно е, че е настъпила преломна точка в развитието на българската демокрация. Тази система не работи и затова тя трябва да бъде сменена час по-скоро. Ние от ВМРО считаме, че на България действително е нужна промяна, но такава, която да е дълбока и всеобхватна. Промяна на правилата, а не на актьорите в политическия театър, се казва още в позицията.

Ето защо ВМРО стартира разговори за обединение усилията на всички политически и неправителствени организации, които изповядват нуждата от истински рестарт на българската държавност на база патриотично-консервативни ценности, лична отговорност за всеки овластен и система от институции, които не воюват, а ефективно работят в името на българския народ.

Прилагаме пълния текст на декларацията на ИК на ВМРО:

В последната седмица правителството е в режим на свободно падане. Българските данъкоплатци с омерзение разбрахме, че едни министри обвиняват други министри в кражба на 9 милиарда лева. Чуваме втрещяващи обвинения за сътрудничество с мафията, корупция, предателство и прочее позорни деяния. Научихме от настоящ народен представител, че все още министър-председателят му е начертал и описал собственоръчно как ще предаде българския национален интерес по темата с Македония. Чухме твърдения за заплахи от страна на министър в оставка към народен представител. Станахме свидетели как шестима анонимници бяха купени, за да подкрепят едни други анонимници, дошли, за да откраднат всичко, което успеят, и да се върнат обратно в Канада, откъдето са дошли.

Това правителство вече е символ на некадърност, корупция и национално предателство. Затова е време да си ходи.

Повече от очевидно е, че е настъпила преломна точка в развитието на българската демокрация. Тази система не работи и затова тя трябва да бъде сменена час по-скоро. Ние от ВМРО считаме, че на България действително е нужна промяна, но такава, която да е дълбока и всеобхватна. Промяна на правилата, а не на актьорите в политическия театър. Ето защо ВМРО започва активни действия за радикална конституционна промяна и свикване на Велико народно събрание. ВМРО стартира разговори за обединение усилията на всички политически и неправителствени организации, които изповядват нуждата от истински рестарт на българската държавност на база патриотично-консервативни ценности, лична отговорност за всеки овластен и система от институции, които не воюват, а ефективно работят в името на българския народ.

Очевидно е, че и власт, и опозиция в момента не са съставени от такива хора и са неспособни да осъществят каквато и да е промяна.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории