Схемата на Киро е налице: Дава регионалното министерство на предателите на Слави

кирил петков

Кукловодите на Кирил Петков и предателя на Слави Трифонов в лицето на сегашния министър на младежта и порта в оставка Радостин Василев са приготвили и още една стръв за подкупването на депутати на шоумена в полза на проваления кабинет на Просто Киро.

Една от стъпките е обещанието чрез структурните промени на сексафериста начело на правителството да предостави Министерството на регионалното развитие на отцепниците от парламентарната група на ИТН, за да бъде оглавено от техен човек.

Това научи ПИК от отлично информирани правителствени източници.

Именно Министерството на регионалното развитие и парите за АПИ бяха в основата на скандала и разрива между Кирил Петков, Асен Василев и Слави Трифонов. Отказът на харвардските аферисти да отпуснат обещаните пари за пътното строителство взриви министрите от ИТН, те напуснаха със скандал заседанието на Министерския съвет, а ден по-късно лидерът на партията им ги изтегли от управлението.

Сред тях беше и регионалният министър от квотата на ИТН Гроздан Караджов, който пръв подаде оставката си.

При спазаряването на предателите на Трифонов обаче е обещано Министерството на регионалното развитие да премине в техни ръце. И в момента този пост се договарял около депутата отцепник от ИТН Георги Георгиев. Миналата година той бе предложен за регионален министър в проекто кабинета на Пламен Николов с нереализирания мандат на партията на Слави Трифонов.

Сега обаче за поста се гласял бившият зам. министър на финансите от партията на Симеон Сакскобурггостски Любомир Дацов, предложен за министър на икономиката и в проекто-кабинета на ИТН, който обаче дори не беше внесен за гласуване в пленарната зала.

Според непотвърдени данни Георгиев и Дацов имат роднинска връзка.

Доскоро Дацов бе яростен критик на управлението на вече несъществуващата четворна коалиция. Но при новите условия и след предателството на Георги Георгиев се стягал за високия управленски пост в регионалното ведомство.

Както ПИК съобщи, пръв с вербуването на Георгиев да предаде Слави Трифонов и партията си, се зае съпредседателят на Дебъ и зам.-председател на парламента ген. Атанас Атанасов. Той бе засечен да приклещва с оферта Георгиев в тоалетната на Народното събрание още в първия ден, след като Слави Трифонов оттегли министрите и партията си от управлението.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории