Удариха ограничителя: Жители на ,,Горубляне“ излизат на протест – блокират „Цариградско шосе”

протест

Жители на столичния квартал „Горубляне” излизат на протест. Към 18.00 ч. в понеделник те ще блокират кръстовището с бул. „Цариградско шосе” за един час с настояване за спешни законодателни промени, с които да се отблокират земите им, предава НОВА.

„Протестът не е политически, не е и за пари. Може би сме единствените, които не търсим пари от държавата. Искаме да ни оставят да ползваме частната си собственост, за която плащаме данък сгради и такса смет”, каза арх. Янита Тарабанова от Инициативния комитет.

Тя обясни, че от 33 години земите им стоят в ТКЗС, а от 1991-ва до момента са блокирани от държавата. „Аз това не го наричам демокрация. Това, което е необходимо да се направи, са няколко законодателни промени”, посочи архитектът. По думите ѝ през 2020 г. КС се е произнесъл, че блокирането на земята е противоконституционно.

„Като резултат депутатите трябваше да променят в двумесечен срок законите. Те обаче не го направиха. Това не се случи и в следващите две години“, добави Тарабанова.

Протестите ще продължат цялата седмица, за да заострят вниманието на министерствата към проблема, обясни още архитектът.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории