„Красно село“ с отворено писмо към кметицата на ДБ: В секта ли сме!? Управлението е непрозрачно

Росина Станиславова

Жители на район „Красно село“ излязоха с отворено писмо. Поводът е кметицата на ДБ Росина Станиславова, която за трети път бе уличена в конфликт на интереси. Според живущите в столичния кварталя призовават да направи поне едно добро дело и да подаде оставка.

Ето и цялото писмо:

ВЪВ ВРЪЗКА С УСТАНОВЯВАНЕТО НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ЗА КМЕТА НА РАЙОН „КРАСНО СЕЛО“-СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ЖИТЕЛИТЕ НА РАЙОН „КРАСНО СЕЛО“ ИСКАМЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ ДА ОТПРАВИМ АПЕЛ КЪМ Г-ЖА СТАНИСЛАВОВА:

Г-жо Станиславова,

Преди дни КПКОНПИ за трети път Ви уличи в конфликт на интереси.

Като вземем предвид, че заради Вас за район „Красно село“ бе спряна програмата на Агенция за социално подпомагане „Топъл обяд“, ръководена от заместника Ви „арх.“ Николай Веселинов, поради ФАКТА, че „хранихте“ най-уязвимата група на българското общество, по време на безпрецедентната COVID криза, а именно – възрастните хора и хората с увреждания с „питателна“ вегетарианска храна, докато в останалите райони на Столична община, хората получаваха дори и риба веднъж седмично.

Заради вас за района не бе удължена програмата „Патронажна грижа“, насочена също към най-възрастните хора и хора, попаднали под карантина, докато във всички останали райони в Столична община, програмата се удължи. Същата тази програма, по която Вие сама се определихте като ръководител, като „най-компетентната“ в районната администрация. Същата тази програма, по която сама си определихте възнаграждението, назначихте дъщеря си и се „контролирахте“ сама себе си.

Заради Вас бяха спрени 44 проекта на граждански организации в цяла София по Програма „Европа“, поради Вашата еднолична намеса.

И в момента, когато бяхте уличена в конфликт на интереси (два пъти), назначихте собствения си адвокат на граждански договор към бюджета на поверената Ви от нас, хората, администрация. С парите, предназначени за служители на районната администрация, сте заплатили адвокатския хонорар на собствения Ви адвокат!!!

Поради пълната ви НЕкомпетентност се стигна дори до куриоз – откритият фитнес в „Хиподрума“ беше разрушен, след това бяха монтирани нови фитнес уреди (некачествено), вследствие на което отново демонтирани.

Поради НЕкомпетентност бяха върнати близо 500 000 лв., предвидени за ремонт на тротоари и улици, тъй като не успяхте да организирате обществена поръчка и насочихте цялата сума в една единствена точка. Поради липса на очеваден достатъчен строителен контрол (по Ваши думи), върнахте за втори пореден път средствата за 2021. година, предвидени за ремонт на тротоари и улици.

Поради НЕкомпетентност не се справихте и с косенето на зелените площи в район „Красно село“.

Общината ни се управлява непрозрачно и е като секта. Драстично се забавиха строежите на детски градини. Не изпълнихте нито едно от обещанията си по време на предизборната Ви кампания, а именно: „Връзка с гражданите“, качествено административно „Обслужване“, „Прозрачност“ и отчетност на общината, своевременно решаване на всички проблеми, свързани с „Градската среда“, както и „Експертен екип“ в общината, който да може да носи отговорност.

За първите две години от Вашия мандат „Красно село“ и ние, неговите жители, се превърнахме в заложници на една неработеща община, превзета от злонамерен, некомпетентен и демонстриращ човеконенавистническо отношение към обикновените граждани районен кмет.

Администрацията преустанови изпълнението на по-голямата част от административните услуги, дейности и прерогативи, вменени й по силата на действащата нормативна уредба, а качеството на малкото останали административни дейности деградира съществено.

Нека спрем до тук! Колкото и да се опитвате да се изкарате жертва, няма да се получи, защото жертвата сме ние!

В резултат от „управлението“ Ви като районен кмет са налице:

– липса на каквато и да е било публично достъпна отчетност от районната администрация относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община;

– упражняване на административни репресии и унизително отношение към малки семейни бизнеси на хора, които от години се препитават с почтен труд в нашия район;

– незачитане на изконните и гарантирани по силата на Конституцията право на частна собственост и защита на публичната такава;

Госпожо Станиславова, ние Вашите избиратели, Вашите работодатели си задаваме следните въпроси: „Как поглеждате семейството си в очите, госпожо?“; „Не Ви ли тежат на съвестта всичките проблеми, които стоварихте на хората? Как поглеждате самата себе си в огледалото, госпожо?“; „Не се ли срамувате пред Вашите приятели и съседи, госпожо?“, „Спите ли спокойно, като знаете колко хора страдат от безхаберието ви?“.

За това, госпожо Кмет, ако все още е останало нещо човешко в онази, другата Росина Станиславова, онази, която ни агитираше пламенно, която ни убеждаваше, че всичко ще се промени, ако наистина имате дори капка достойнство и чест, Ви апелираме да си подадете оставката! Направете поне едно добро и смислено нещо за района, в който живеете, за района в който отглеждате собствените си деца. Не обричайте децата си да живеят с петното на срама и унижението. Освободете ни от Вашето управление!

От членове на групата „Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето“ и жители на район „Красно село“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории