Решиха: Изхвърлянето на Кирил Петков от власт е най-добрата антикризисна мярка

7 Dni Sofia12.06.2022
кирил петков

„Няма вариант в Конституцията – да се работи без министри. Структурата на МС трябва да бъде гласувана. Но нека не изпреварваме събитията. Първо тези министри от ИТН трябва да подадат оставки. Ние от ДПС заявяваме, че и целият МС трябва да подаде оставка. Това според нас е на практика най-добрата антикризисна мярка – от всички, които са предложени до сега от МС. Нито един от проблемите в държавата не е решен на този етап. Напротив – със своите действия правителството причинява повече кризи. В момента създаде и политическа криза“. Това заяви в „Офанзива” зам.-председателят на Комисията по труда и социалната политика Хасан Адемов от ДПС.

По думите му случващото се в момента е страхотен удар по държавността.

„Институциите в България са поставени пред сериозно изпитание. Поставена пред изпитание е и бюджетната процедура. Не на последно място – вместо да говорят за политики – те извадиха кирливите ризи и започнаха да се замерят и то на тема корупция”, посочи той.

„Именно нулевата толерантност към корупцията беше основното мото на тяхното идване на власт, а се оказа, че именно корупцията разделя отделните формации в управляващата коалиция. Вместо да ги разделят идеологически проблеми по отделните политики – оказа се, че корупцията е в основата не техните проблеми”, категоричен е той.

„Агонията най-вероятно ще доведе до избори. Защото четворната коалиция не се справи с нито един проблем, с нито едно предизвикателство, тъкмо обратното. Разводът, който реализираха само в рамките на само 6 месеца, е показателен за това, че те не са подготвени за властта. Нямат и необходимата коалиционна култура, нито експертизата, за да могат да отговорят на предизвикателствата”, подчерта той в отговор на въпрос дали агонията в тройната коалиция ще продължи или ще се стигне до нови избори.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории