Критично положение: Жители изкараха лодки, мятат въдици по улиците

лодка

Дъждовете спряха, но не и чувството за хумор на жителите на Пловдив и региона. Обилните валежи оставиха след себе си езера и реки по улиците както в областния град, така и в околните населени места, предава 24 часа.

Находчиви хора от близкото село Калековец изкараха гумена лодка и метнаха въдица на ул. „Независимост“. Това е най-новият рибарник в селото, казват не с ирония те и онагледяват плувналата във вода отсечка.

Красимир Маринов се включва и показва ул. „Марица“ пак в Калековец, която наистина прилича на реката, която минава през Пловдив. „Управниците от общината само показват главните улици, а другите – не ги интересува. Децата не могат да минат“, негодуват местни.

Но Здравка Иванова решава да внесе настроение в иначе тъжната гледка и показва ул. „Родопи“, отново в Калековец, която също е плувнала. „Ще хвърляме зарибителен материал“, обещава тя.

Обилните валежи казаха своето и в с. Крумово. Владимир Бинев пита как е възможно да се ходи с гумени ботуши през юни и кану за хляб. „XXI-ви век ли е“, пита той.

Не по-различно е и в Белащица, наричано Бевърли Хилс-II заради палатите на богаташи там. И водата по улиците подобно на река, блика.

Разбира се, Пловдив не отстъпва по наводнения в резултат на запушени шахти. При всеки дъжд подлезите подгизват, както и по-ниските участъци.

Времето пак ни изненада, коментират с ирония пловдивчани. Според синоптици през последното денонощие в града и региона са паднали над 50 л/кв. метър. След кратката пауза обаче времето отново се „нацупи“ и всеки момент пак ще рукне от небето.