Народът излиза на бунт срещу Рашков, искат му главата! Стражица въстана и блокира пътя София-Варна

payimage-537016

Жителите на община Стражица ще блокират днес главния път София – Варна.

Протестът е от 10,30 часа и е срещу предстоящото закриване на полицейското управление в града и трансформирането му в полицейски участък, както и срещу закриването на участъка в село Камен, известно с телефонните измами, съобщава БНР.

Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков управлението в Стражица става участък И преминава към Районното управление в Горна Оряховица.

Срещу структурните промени в МВР, засягащи Стражица, протестни декларации приеха и изпратиха до президентството, правителството и парламента бизнесът в общината и Общинският съвет.

Местните хора са притеснени, че закриването на полицейското управление в Стражица и на полицейския участък в село Камен ще доведат до увеличение на престъпността.

,,Във времена на несигурност не е време да се експериментира със сигурността на гражданите“, коментира кметът на Стражица и бивш полицай Йордан Цонев и посочи, че в Районното управление в Стражица работят 38 души, но какво ще се случи с тях при подобни структурни промени все още не е ясно.

За да защитят полицейското си управление, хората от общината ще блокират тази сутрин главния път София – Варна при разклона за Стражица.