Хора на Слави нахлуха при Цветанка Ризова и я оцъклиха: Уникални разкрития за Киро и Рашков

7 Dni Sofia08.06.2022
тошко йорданов

„Аз като гледах днес всички лъжи на Кирил Петков за моята скромна личност… Да опитваш да спасиш правителството си с клевети и обиди за вицепремиера си, показва цялата картина. Този човек, Петков, днес показа самата жалка картина на коалицията“.

Това заяви в интервю по БТВ вицепремиерът Гроздан Караджов от ИТН.

Той беше обвинен от премиера Кирил Петков, че е „брокер“ и  искал милиарди, за да ги раздава на строителни фирми. По този начин беше посочен като един от виновниците за разпада на управляващата Четворна коалиция.

Според Караджов „крадецът вика – дръжте крадеца“ и всички тези пари са обещани от правителството на строителството.

„Аз съм изумен колко лъжи могат да се изрекат в едно интервю. Нито една процедура нямаше да тръгне от мен. Никога в живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари!“, възмути се Караджов.

Той разказа как в пълна секретност им е казано, че са водени „първични разговори“ с Бойко Рашков, който се бил съгласил да оглави КПКОНПИ.

Възмутен от думите на Петков беше и Тошко Йорданов, председателят на ПГ на ИТН.

Според него са направени „циркове“ около кандидатурата на Любомир Каримански и парите за строителите.

„Ще ида на детектор на лъжата, ако трябва. Скъсаха се днес да лъжат и да говорят глупости. Бях на разговора, на който Асен Василев каза на Караджов – плащай тези пари от твоя бюджет, аз на актуализацията ще ги възстановя“, разказа Йорданов.

„Какво направиха за половин година? Арестуваха Бойко Борисов незаконно и станаха за смях. Направиха и нас за смях“, възмути се той.