Само в 7DniSofia.bg

Партньорите на ГЕРБ в тежка атака: Управлява ни двойна коалиция, водена от БСП! Слави и ДеБъ са тъп фон

кирил петков корнелия нинова

Управляващата коалиция всъщност е двойна, а не четворна, и водещата сила е БСП. Другите двама партньори („Демократична България“ и „Има такъв народ“), играят поддържаща роля и стоят в титанично раздвоение – пронатовци и проевропейци, но в коалиция с БСП, която не разрешава да помогнем с оръжия на Украйна.

Това се посочва в позиция на СДС, разпространена до медиите.

Повод за изразеното мнение са две събития, които партията определя като провокации – искането на Сергей Лавров да прелети над въздушното ни пространство и заплахата на генералния директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин с ракети „Сармат“.

„На този фон поисканите за пореден път от украинската страна оръжия от нашата държава, разкриха ясно кой всъщност управлява България“, смятат от СДС. Те допълват, че лидерът на социалистите Корнелия Нинова яростно се е възпротивила на това. „Сякаш в България няма Народно събрание, Министерски съвет, а само БСП, наследница на БКП, която има цялата власт, а Нинова е абсолютен самодържец“, коментират от партията.

„Страхът на уж водещата партия „Продължаваме Промяната“ (ПП) да се противопостави на Корнелия Нинова издава истинската им цел – да се задържат на власт на всяка цена, колкото е възможно по-дълго. А къде отидоха заявените твърди пронатовски и проевропейски позиции, къде потъна „опълчването“ на Русия от Кирил Петков и Асен Василев? Защо допускат лидерът на БСП да ги командва и да се налага? Нима повече от 30 години след падането на комунистите отново те ни управляват и задават посоката?! Това ли е обещаната „промяна“?! Въпроси, на които ПП трябва да дадат категоричен отговор“, заявяват още от СДС.

България не бива да се превръща в държава-оксиморон, в която да управляват „путинисти-проевропейци“, коментират от партията. „А на путинофилите у нас трябва да им е ясно, че ракетите „Сармат“ нямат система за разпознаване на тези, които подкрепят режима в Кремъл. Заплахата важи за всички и любовта им към Путин няма да ги спаси“, посочват още от СДС.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории