Само в 7DniSofia.bg

Извънредно! Гешев разтресе парламента. Иска свалянето на имунитета на депутат от БСП

Иван-Гешев-1

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Г.М. (д-р Георги Михайлов от БСП) с цел продължаване на наказателното производство срещу него, съобщиха от държавното обвинение.

Това е трето искане за сваляне на имунитета му. Предходни искания до Народното събрание са внесени съответно на 08.11.2018 г. и на 01.07.2019 г., за които народният представител е давал съгласието си за възбуждане на наказателно преследване срещу него

Обвиненията му са за престъпления по чл.219, ал.1,вр. ал.1 от НК и по чл.255, ал.1, предл.1-во и 2-ро, т.2, предл. 2-ро, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Михайлов беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер през октомври 2019 г.

Според прокуратурата, той носи отговорност за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания.

Към настоящия момент не са налице основания за прекратяване на наказателното производство. Продължаването му обаче е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на депутата., съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории