Само в 7DniSofia.bg

В ДВОРА НА КАТ: Мним полицай години наред събирал пари за издаване на документи

полиция

Задържаха измамник, вземал пари за по-бързи услуги в двора на столичния КАТ. Той обикалял плаца и представяйки се пред чакащите граждани за служител на отдел „Пътна полиция“, обещавал различни административни услуги да бъдат извършени по-бързо срещу определена сума пари, съобщава НОВА.

„Гневен гражданин ни информира за корупция, която се случва на територията на „Пътна полиция” в зоната за регистрация на автомобилите. Потърпевшият ми каза, че е дошъл да си подмени талона, срещнал е мнимия полицай в цивилни дрехи, който му е предложил да подмени талона му по най-бързия начин. Поискал му е 100 лв.”, обясни началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.

Органите на реда установили, че мнимият полицай е извършвал дейността си от доста време – от години той и семейството му стоят пред КАТ. Мъжът се занимавал с регистрация и пререгистрация на автомобили.

„Фамилията му предлага смяна на регистрационни талони, книжки. Има сайт – частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателни постановления, което при нас е недопустимо. Те имат офис и извършват такива услуги”, обясни още Тенев.

Около 20-25 души се занимават с подобно изнудване на гражданите на територията на столичния КАТ, обясни Тенев. Началникът на „Пътна полиция” подчерта, че ще има уволнени служители от регистрация, защото записи от камери показват цяла верига.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории