Подписаха му смъртната присъда! Бившият рейнджър, заклал селски фелдшер, ще търка дълго нара

1279716

Върховният касационен съд остави в сила решението на бургаските апелативни съдии по делото срещу Иван Пачелиев, признат за виновен за убийството на медицинския фелдшер Димитър Факиров от Тополовград, съобщава burgas24.bg.

Подсъдимият ще търпи наказание „лишаване от свобода“ в размер на 25 години при първоначален „строг“ режим.

Престъплението бе извършено на 8 октомври 2019 г. в село Орешник, община Тополовград. Иван Пачелиев умишлено е умъртвил Димитър Факиров при изпълнение на службата му като медицински фелдшер, като смъртта е причинена по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Иван Пачелиев е признат за виновен и в това, че противозаконно е държал 111 бpоя патрони. Той е осъден да заплати на близките на пострадалия обезщетение в размер на общо 250 000 лв.

С решение от 02.11.2021 г. бургаските апелативни съдии потвърдиха присъдата на Ямболския окръжен съд. Решението на Апелативен съд – Бургас беше обжалвано от частните обвинители, наследници на убития Димитър Факиров и от подсъдимия Пачелиев пред Върховния касационен съд, който е намерил жалбите за неоснователни.

В постановения съдебен акт върховните съдии посочват, че наказанието е определено в съответствие със закона и в неговите рамки.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.