Само в 7DniSofia.bg

Потресаващо! Родители в Монтана седнаха да пият ракия, намериха децата им на улицата

репортаж

Намериха две малки деца – на 1 и на 7 години, на централна улица в Монтана. Те са забелязани от случайни хора. Началникът на отдел „Закрила на детето” Светлин Георгиев обясни, че децата са били неглижирани от родителите си – с мръсни дрехи, с въшки и паразити, съобщава Нова телевизия.

„Много трудно намерихме майката. Тя съобщи, че вечерта са седнали с бащата да пият ракия, възникнал е конфликт и вследствие на това тя е напуснала жилището и е отишла при нейна приятелка. Децата са останали при бащата. Те вероятно са тръгнали да търсят майка си”, разказа началникът на „Закрила на детето”.

За родителите Георгиев уточни – бащата получава пенсия, а майката е безработна. Не са установени роднини, които имат възможност да полагат грижи за децата. Затова те са настанени в професионални приемни семейства.

„Поет е ангажимент да подкрепим майката да си намери работа, за да можем да върнем децата при нея, ако е мотивирана за това”, посочи Георгиев. По случая е образувано и досъдебно производство.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории