Само в 7DniSofia.bg

УЖАС! Лиляна, убила дъщеричката си, се наръгала пред погледите на роднините си

убийство полиция

Майката и вуйчото на 30-годишната Лиляна Халкалиева, която наръга десет пъти 8-годишната си дъщеричка Вилияна, я заварили с окървавен нож в ръката, след като дотърчали от жестоките писъци на малкото момиченце, научи „България Днес“. Халкалиева вече е в съзнание, след като се прободе в корема със същия нож, с който е пронизала собствена си дъщеря няколко пъти.

Жената бе оперирана по спешност и оцеля, но детето й нямаше същия късмет и почина. Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на майката за умишлено убийство на рождена дъщеря, което предвижда доживотен затвор или такъв без право на замяна.

Кървавата драма се разигра рано сутринта в пловдивското село навръх 1 юни – Деня на детето. Лиляна Халкалиева облича дъщеричката си с рокля заради празника. Цялото село се готви да празнува. Нещата рязко се променят и разследващите смятат, че майката е нападнала с нож 8-годишната си дъщеря Вилияна и я наръгва на десетина места по тялото. Писъците на детето привличат вниманието на майката на Лиляна и вуйчото, които живеят в същата къща. Те се втурват да помагат на кървящото дете, а през това време пред погледите им Лиляна се наръгва в корема. Веднага е извикана линейка. За съжаление, малката Вилияна издъхнала в болницата.

На този етап все още не е изяснен мотивът за кошмарното деяние. Разследващите полицаи предполагат, че вследствие на стрес жената е отключила психическо разстройство. Но какво точно – ще покажат предстоящите експертизи.

До този момент Лиляна не е давала никакви знаци за проблеми. Била в добри отношения с близките си, грижила се добре за дъщеричката си. Не живеела с бащата на момиченцето, но двамата родители се разбирали.

Макар че не работела никъде, Лиляна не е имала финансови проблеми и тя и детето й не били лишени от нищо. Кметът на с. Желязна Валентина Узунова каза пред вестника, че познава семейството от много години и са страшно добри и спокойни хора.

„Втрещена съм от случилото се! Нямам представа какво е станало и провокирало този ужас“ – казва Узунова.

Хората в малкото село са съкрушени от скръб. Те не могат да повярват, че повече няма да чуват смеха на малката Вилияна на улицата.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели и експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата с оглед внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Лиляна.