Сензационно! Плевнелиев разкри голяма лична тайна, зрителите онемяха: Спах в кола

плевнелиев

Може би няма човек в България, който да не знае кой е Росен Плевнелиев, но малко са запознати с негова история преди да стане държавен глава на републиката.

Той е един от онези българи, които решават, че в чужбина ще намерят своето развитие и щастие. За трудните моменти, премълчаните истини и цената, която е платил, за да бъде президент, говори Росен Плевнелиев.

Роден е в семейство на учители. Завършва техническия университет в София и е най добрият програмист в България за 1982. Три години по късно заминава за Германия, за да работи като строителен работник в Хамбург, макар че не говори немски и не разбира нищо от строителство. Четири месеца се налага да спи в колата си, но само след 2 години има собствена строителна фирма с офиси в няколко германски града.

Днес той е стожерът на българската технологична екосистема. Обектите му са из цяла Европа. В това число и 2 летища – в Атина и Хонконг.

Минава през драматични лични моменти и загуби, но никога не спира да вярва. Любящ съпруг и баща на 4 деца, но и често и съзнателно излиза от зоната си на комфорт и вярва, че търпението и постоянството са гаранция за успех.

Негов ментор и близък приятел е покойният държавен глава на Израел Шимон Перес.

„Много пъти съдбата ми подаваше ръка. Когато погледна сега назад си казвам, че няма за какво да съжалявам“, споделя той.

„Баща ми ме научи да бъда добър човек. Той беше много отворен и добронамерен към всички. Нашият апартамент от две стаи и половина беше отворен за всички. От там аз съм се научил да съм отворен към хората“, каза президентът Росен Плевнелиев.

„Аз съм добронамерен, добър човек, обичан и обичащ, не националист, а патриот. Аз бях един от най-добрите програмисти, министри и мениджъри в България, но никога не съм го планирал, както и да стана президент.

Много често съдбата ми подаваше ръка и не съм я подминавал. Аз съм зодия телец и съм изключително фокусиран и постоянен във всичко. Минавал съм през много трудни моменти в живота си и знам колко е важно да си търпелив.

Не смятам, че успехът е в парите, в бройките или в цифрите, а в колективните усилия. Той трябва да бъде устойчив“, заяви Плевнелиев пред bTV.

„Майка ми откри математическия ми талант. Ако сте търпелив и постоянен в това, което правите, ще успеете. Аз искам да науча и децата си на това. Най-тежкото, което може да се случи на човек, е да загуби детето си. Преживях развод в много труден момент и бях най-атакуваният президент. Преминаването през трудностите има смисъл“, споделя той.

„След като спах една тежка зима в кола в Германия, след 2 години имах фирма. Не знаех какво е да си министър, когато приех поста, но след това станах най-популярният. Върнах се в България, където съм щастлив, а в Германия не бях. Тук човек вече има страхотни кариерни възможности“, каза още президентът (2012 – 2017).

Добрите послания трябва да стигнат до милионите българи, а те след това да вземат решение. Аз бях успял човек и когато влязох в политиката, но за мен най-важната думичка е „смисъл“, категоричен е Росен Плевнелиев.