Само в 7DniSofia.bg

Рашков размаха пръст! Нареди нова МВР рокада, падна главата на ключов началник

бойко рашков

Бившият началник на полицейското управление в Банско Иван Попов оглавява ПУ на МВР в Разлог, съобщава Struma.com.

Министър Бойко Рашков е разписал назначението му и от следващата седмица той ще поеме руля на полицейско управление, чийто резултати са крайно незадоволителни.

Доскоро начело на разложката полиция бе Васил Джизов от криминална полиция Благоевград, който бе върнат отново в службата си в Благоевград преди месец. Направен бе опит начело на разложкото управление да застане служител от полицията в Гоце Делчев, но министър Рашков избра Попов.

За това, че Попов ще оглави управлението писахме преди няколко дни, но тогава нямаше още подписана заповед на министъра.

Иван Попов е познат в района на Банско и Разлог. След като няколко години бе начело на полицията в Банско, той доброволно напусна поста по времето на ексдиректора на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов, и замина на работа в София.

Попов напъваше да се върне в управлението в Банско, но там началник е софиянецът Кирил Стоянов, който въпреки мераците на някои да бъде сменен, все още е начело на управлението, при това ръководейки го добре.

Полицейското управление в Разлог има нужда от здрава ръка, за да излезе от будната кома, в която е, и Иван Попов е поел отговорността да го реанимира и съживи. В ПУ на МВР -Разлог в икономическа полиция работи съпругата на Попов, която вероятно ще бъде преместена в друго полицейско управление, за да се избегне конфликтът на интереси.