Писна му да бърка затворнически буламачи; Шеф Токев напира да излезе предсрочно от пандиза

андре токев

Андре Токев иска да излиза от панделата в Казичене, пише „България Днес“ позовавайки , се на свои източници съда.

Кулинарният мастър е подал молба за предсрочно условно освобождаване, тъй като половината от наказанието му вече изтече, и все пак е примерен затворник. Готвачът няма намерение да стои там повече от нужно, пет месеца от присъдата му минаха и Токев иска да се махне минута по-скоро. Ресторантът му трудно се ръководи зад решетките.

Той стоя в панделата малко над 5 месеца, а наказанието му е 10. Токев работи като готвач всеки ден, тъй като в затвора няма почивки, пандизчии те няма как да останат без храна. Ако работиш в затвора, било то вътре, като Токев, в кухнята, или на външни обекти, два излежани дни се броят като 3. Готвачът не е правил проблеми, работи усърдно и от известно време е сложил шапката и е запретнал ръкавите в кухнята. Софийският градски съд ще разгледа молбата на Андре в най-кратко време. Шансът кулинарят да бъде освободен е доста голям.

Дори и да не бъде пуснат от Казичене, Токев ще излезе, след не повече от два месеца защото работи усърдно и е затворник за пример. Шефът се подвизава от известно време в затворническата кухня, но работата там не е по-леко отколкото е в престижният му ресторант в центъра на София.

Токев бе закопчан на 31 октомври след сигнал на граждани на телефон 112 за пикап по джанти, който криволичи опасно по Околовръстното. Из нета плъзнаха кадри, които показват как Токев шофира близо километър само по джанти, а накрая едната се запалва. Готвачът сключи споразумение с Районната прокуратура и получи седем месеца затвор, глоба от 450 лв. и книжката му бе отнета за година и половина. Към присъдата му се добавиха 3 месеца от предишна условна присъда.