Стъжниха живота на софиянци! София става строителна площадка през лятото

Ремонт Булевард Тодор Каблешков (6)

Реалистичният срок да започне основния ремонт на тунела за „Люлин“ е юли. Това съобщи зам.-кметът по строителството на София Ангел Джоргов пред БНР, който изброи част от местата, които ще се превърнат в строителна площадка през лятото.

Той обясни, че поради забавяне на трафика е добре ремонтът да протече юли-август, когато движението е по-малко натоварено.

Друг ключов тунел в столицата също е напът да бъде обновен. Преди две седмици окончателно се е приел проекта за тунела на НДК. Джоргов обясни, че там са два подобекта, които най-удачно е да се ревизират на един път – преместването на релсовия път по-далеч от сградите, както и основния ремонт на подлеза. Той поясни, че до 10 юни ще бъде подадена цялата документация към Обществени поръчки за стартиране на обществената поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на тунела, плюс изграждането на трамвайната линия.

Той сподели, че мотрисите на трамвай №5 ще бъдат пуснати най-вероятно до края на юни и началото на юли тази година, но има забавяния свързани с доставките и каза, че вероятно през юли-август ремонтът ще влезе в трасето към кв. „Княжево“.

Относно предстоящите ремонти Джоргов сподели, че около 10-15 юни започват ремонтни дейности по „Ломско шосе“, също предстои ремонт на ул. „Кукуш“, Източната тангента, улиците „Народен герой“ и „Опълченска“, ул. „Николай Коперник“ и др.