Само в 7DniSofia.bg

Александър Иванов скандализира: Мерките гонят популизъм! Българите обедняват два пъти по-бързо

александър иванов

„Обещаването на пари ще доведе до прекомерна инфлация у нас. Тя изпреварва с 5-6% показателите в ЕС. Наблюдаваме два пъти по-висок темп на инфлация у нас в сравнение с този в Европа. Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС“. Това заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

По думите му в последните дни управляващите се сбиват или показват неприлични жестове. „Според правилника Христо Петров трябва да бъде санкциониран по-сериозно за неприличния си жест. На фона на 2 юни – Деня на Ботев, държанието му е недопустимо и не постигна ефекта, който искаше. Той може да има по-особено поведение, но не трябва да го пренася в НС. А водещият заседанието пренебрегна случилото се и му наложи най-лекото наказание“, коментира депутатът.

Според него с мерките се гони популизъм, а не реален антиинфлационен ефект. „25 стотинки компенсация на литър гориво не е насочена към нито една целева група. Това не е и мярка, която ограничава потреблението. В периода откакто се анонсира компенсацията, се видя ръст от 10-15 стотинки на горивата. Тя вече е изядена и резултатът от мярката ще е нулев. Повишение на доходите може да пребори инфлацията“, смята той.