Нова забрана в София: Влиза в сила сериозна промяна в движението по пътищата

Пътна полиция

От днес, 1 юни, влиза в сила решението на СОС, с което се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга по улиците за обществено ползване на територията на Столична община. Улиците за обществено ползване, по които ще е забранено движението на превозни средства с животинска тяга, са в граници, заключени в карето между автомагистрала „Европа“, Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път, пише Столица.бг.

При установяване на нарушение, ППС ще бъде задържано от органите на реда и ще бъде връщано след заплащане на разноските по отговорното му пазене. Животните ще бъдат предавани на Общинското дружество „Екоравновесие“. Освен това, нарушителите ще плащат и глоба, посочена в наредбата. Теренът, който ще бъде предложен за наказателен паркинг за каруците, се намира в квартал Требич. Контролът ще се упражнява от Столичен инспекторат, СДВР-сектор „Общинска полиция“ и дирекцията „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

Забраната се налага заради честите нарушения на правилника за движение, които водачите на каруци допускат – отнемане на предимство, движение по тротоари, движение в насрещното платно. Нарушенията създават опасност за гражданите на столицата и възпрепятстват спокойното им придвижване. Освен това конете и катърите, използвани като животинска тяга, почти винаги са зле гледани, недохранени, не се обезпаразитяват и не им се предоставя необходимата ветеринарно-медицинска грижа, посочиха при обсъждането на доклада през февруари неговите вносители, общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов. След влизане в сила на забраната вносителите на промените очакват подобряване на уличното движение, на пътната безопасност и на чистотата в града, тъй като често с каруци се извършва незаконно транспортиране и изхвърляне на отпадъци.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории