Само в 7DniSofia.bg

Обвиняемият за 56 млн. разкри на кого е носил парите! За ушас на Рашков не е Бойко, а е Георги…

787189 (1)
787189 (1)

Софийският апелативен съд реши Борислав Колев, обвинен за злоупотреби с пари за строежа на магистрала „Хемус“, да остане под домашен арест. Той искаше да бъде освободен под парична гаранция.

Колев е участвал дейно в цялата схема – от комуникацията с фирми и счетоводство, до тегленето на пари, записа в мотивите съдебният състав.

Колев е разказал пред съдиите и за друг мъж, който е организатор в схемата – Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите.

„Ако Колев не беше съдействал на разследването, то нямаше да има толкова събрани материали. Половината от папките с доказателства са събрани именно с негова помощ“, каза защитникът му Христо Ботев. По думите му Колев не може да работи и единствено съпругата му може да издържа семейството. Запорирани са всички сметки на мъжа.

„Не разбирам къде е възможността да се укрия или да извърша друго престъпление. Като слушам прокуратурата, все едно гледаме различни мачове“, каза Борислав Колев пред съда.

Софийската градска прокуратура обвини 42-годишния Борислав Колев за пране на пари в началото на декември миналата година. Според обвинението, той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители.

Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за лот 5 от магистрала „Хемус“. Впоследствие Колев придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми.

Така, според прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 до септември миналата година мъжът получил над 53 милиона лева.

Решението на съда е окончателно.

Припомняме, е МВР-министърът Бойко Рашков обяви под въздействието на фестивални напитки, е тези милиони били занесени от Колев в Банкя на Бойко Борисов.

 За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории