Синът на убитата Алена Щерк проговори и разкри зловещи неща за Виктор Спига

1653980839-745-425-sin

В първото си интервю синът на убитата Алена  Щерк потвърждава, че майка му е подала жалба за тормоз срещу обвинения в убийството й Виктор. Кристиан Щерк разказва за отношенията на майка му със Спига, както и за това, че по нейната кола са открити петна кръв.

Както е известно, бизнес дамата беше открита убита край Радомир. Спига беше арестуван в Италия, след като МВР го обяви за издирване във връзка с убийството.

Ето какво заяви синът на убитата Алена в интервю на “Телеграф“:

– Кристиан, първо искам да поднеса съболезнования за смъртта на майка ви. Докато течеше издирването й, се появяваха всякакви фалшиви новини за нея, семейството ви и убиеца. Кои от тях ви направиха впечатление?

– Първо искам да кажа, че само вие написахте, че аз съм единствено дете на майка ми и второ – не живея с нея.

– Къде бяхте по време на изчезването на Алена Щерк?

По време на изчезването й се уговорих с един приятел да излезем. Ходихме и на кино, после се прибрах. Майка е минала на гости през къщи, видяла се е с баба ми, за да и вземе храна, след това е тръгнала да се прибира. Това е последният път, в който баба я е видяла.

– За кой ден говорите – четвъртък или петък?

– Четвъртък.

– Познавахте ли заподозрения за убийството Виктор Спига, който е бивш приятел на майка ви?

– Да, да, познавах го.

– Какви бяха впечатление ви от него, що за човек е? Знаете, че той е арестуван в Италия и сега се чака местният съд да одобри екстрадирането му в България, за да го съдят тук.

– Първоначално бяха доста добри впечатленията ми. Не бих предположил, че е лош човек или нещо подобно, но… Впоследствие стана ясно, че нещо не е наред и майка ми приключи връзката им.

– Имате предвид, че не е добре психически или нещо друго?

– Нещо друго, но не знам какво точно. Сега не знам дали психически не е бил наред, но вдигаше скандали за всякакви неща.

– Държал ли се е агресивно?

– Доколкото помня не я е удрял. Но не искам да коментирам, за да не навредя на разследването.

– Той тормозил ли е Алена Щерк психически и възможно ли е това да е причината тя да го напусне?

– Да, имаше такива случаи. Тя беше подала жалби за психически тормоз срещу него в 6-о РПУ.

– Всички описват майка ви като слънчев и прекрасен човек, влюбен в латинотанците. Каква беше тя през вашите очи?

– Майка беше много добър човек, много позитивна, много отзивчива. Тя до последно и на Виктор помагаше. Беше му дала нейната кола да я кара. Помагаше му с преводи, с документи за фирмата. Знаете, че преди това беше обща и на двамата.

Майка беше наистина много отзивчив човек. Толкова много хора ми писаха, и то добри неща за нея… Имаше много приятели, на всички гледаше да помогне.

– Какво мислите да правите оттук нататък?

– В момента не знам, наистина не знам… Може би трябва още време, за да разбера какво се е случило, може би още не съм осъзнал дори че нея я няма.

– Разпитаха ли ви вече?

– Още в началото дадох сведения.

– Когато върнат Спига в България, вероятно пак ще трябва да ви разпитат?

– Да и аз така предполагам.