Асен Василев: Не ям хляб от 5 лева филията! Докато сме на власт, българите ще плащат високи цени

0783861001645111688_1750258_920x708

Следващите няколко години ще управляваме и живеем в условията на високи цени, вицепремиерът вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при обсъждането на антиинфлационните мерки в съвета за тристранно сътрудничество, съобщава БНР.  

„Цените на горивата няма да спаднат драматично. Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие, за да може да изнася Украйна, да може да изнася Русия зърно и докато не падне цената на газа, за да падне цената на торовете“, добави той.

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи. На критиката защо всички хлябове, а не само най-масово употребяваните, ще бъдат с нулева ДДС ставка, Василев отговори: „Да, това може да е нечестно спрямо някои потребители. Аз лично не съм ял хляб от 5 лв. филията, нали, но предполагам, че има и такива. Предполагам, че има и такива, не вярвам те да са много голям процент от потреблението“.

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 стотинки на литър гориво като покажат талона на автомобилите си, уточни министър Василев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории