Приятели на изчезналата Алена кръстосват София: Гаджето й я дебнеше! Случва се нещо странно с колата й

7 Dni Sofia29.05.2022
49

Близки и приятели продължават да обикалят София и района на Радомир, за да търсят следи за 47-годишната Алена Щерк. IT специалистката беше обявена за издирване от полицията. Изчезнала е в петък и оттогава няма връзка с нея.

Любомир Методиев е един от близките приятели на Щерк.

„Група приятели обикалят в районите, за които имахме информация, че е забелязана колата на Алена, но нищо. Има информация, че тя е забелязана в нощта, когато е изчезнала, на няколко локации в района на Радомир, Перник и около София“, обясни Любомир в ефира на Би Ти Ви.

По думите му Алена и бившият й приятел живеели в Рударци, но след като се разделили, тя вече живее в Бояна.

„По записи от камери на пътя или на тол системата знаем, че колата е засичана на няколко локации в този район. Има необясними амплитуди в появяването на колата на различните места. Например виждате колата след 1 ч. през нощта и следващият ден чак в 4 ч. Това е в нощта, след като контактът с нея вече е прекъснат“, обясни още приятелят на Алена.

Според него, информацията, която се получава е понякога объркваща и различна.

„Просто ние проверяваме всички възможни следи с наши сили, колкото можем. Близките, приятели и роднини, се опитваме да направим каквото можем с наши сили, без да разполагаме със 100% оперативна информация“, посочи той.

„Алена и приятелят й имаха проблеми в отношенията си, явно и затова се е стигнало до раздялата. Бяхме се събрали на мероприятие, свързано с нашата страст с танците, а тя прекара по 2-3 чеса на телефона в разговори с него“, разказа още Любомир. Методиев чул, че миналия уикенд, която пак имало мероприятие, приятелят на IT специалистката обикалял и дебнел наоколо.

Любомир твърди, че наистина обичала спокойствието и сигурността, но не знае защо Алена е имала паникбутон.