Министър Руди Василев се гъне за стадиона на ЦСКА: Няма спор между фенове и еколози

7 Dni Sofia29.05.2022
цска, славия

Министърът на младежта и спорта – Радостин Василев, говори относно случващото се със стадиона на ЦСКА. Както е известно, на рождения ден на клуба на 5 май, ръководството на „червените“ и МС си стиснаха ръцете. В близките дни ще бъдат обявени и по-конкретни детайли относно реализацията на проекта. Василев внесе яснота какво предстои.

„Не знам да има спор между фенове и еколози. Няма казус със стадиона на ЦСКА. Държавата е предоставила една правна възможност, след като е получила дължимото си от наемателя и той има реална възможност до края на годината да я реализира. Футболният клуб е поставен под абсолютно справедлив процес, който трябва да протече с проектиране, с бизнес план, с гаранции за изпълнение… Надявам се дълбоко да се справи“, каза Василев при гостуването в БНТ.

„Ние не нарушаваме екологичното равновесие в Борисовата градина, няма да излизаме извън строителството на чашката. Това е в интерес и на държавата, и на клуба. Трябва да говорите с феновете, еколозите и ръководството за повече подробности. Нямам никакви пристрастия към нито един клуб и най-добре това го виждат ЦСКА“, заяви спортният министър.